Traumasensitief werken met jonge kinderen - Uithoorn


In opdracht van de Gemeente Uithoorn organiseert de Jonge Kind Academie van ’t Kabouterhuis weer een training Traumasensitief werken met jonge kinderen. De training is bedoeld voor professionals werkzaam in de kinderopvang en het basisonderwijs in Uithoorn. Hiervoor kun je je nu kosteloos inschrijven!

Training Traumasensitief werken met jonge kinderen 
Steeds meer zorgprofessionals en leerkrachten krijgen te maken met getraumatiseerde kinderen. De oorzaak van trauma kan verschillend zijn; vluchtelingen, huiselijk geweld, scheiding, armoede. Getraumatiseerde kinderen voelen zich vaak lang na de traumatische ervaringen nog onveilig. Veel van hun vaak negatieve gedrag komt daar uit voort en ze kunnen zich daardoor niet optimaal ontwikkelen. Wil jij als leerkracht, IB’er of pedagogisch coach/medewerker deze negatieve spiraal kunnen doorbreken en veel voor deze kinderen betekenen door traumasensitief te werken? In de training Traumasensitief werken met jonge kinderen vergroot je jouw kennis en vaardigheden om effectief te kunnen zorgen voor getraumatiseerde kinderen en opvoeders daarin te coachen. Je leert o.a. over de soorten trauma, de effecten, door een traumabril naar kinderen te kijken, een veilige plek te creëren, omgaan met gevoelens en gedrag, verbindingen en herstel.

De training bestaat uit twee dagdelen van 09.00-12.30 uur. De training vindt plaats bij ‘t Kabouterhuis Uithoorn, Arthur van Schendellaan 51, 1422 LA Uithoorn.

Deelnemen
Vul onderstaand formulier in om jezelf en/of collega’s op te geven voor de training.