Training Kinderen die Opvallen (KDO)

De trainingen Kinderen die Opvallen (KDO) zijn bedoeld voor professionals die werken op kinderdagverblijven en voorscholen. De trainingen versterken vaardigheden op het gebied van signaleren, observeren en verduidelijken van opvallend gedrag bij jonge kinderen. Daarbij staan ook het voeren van gesprekken met ouders, het zoeken van en verwijzen naar gepaste ondersteuning centraal. Ook het onderwerp kindermishandeling wordt in de trainingen behandeld.

Er zijn verschillende trainingen, zowel op MBO- als HBO-niveau, basis- en verdiepingstrainingen. Thema’s van de verdiepingstrainingen zijn: autisme, gedrag op de groep, gesprekken met ouders en traumasensitief werken.

Voor professionals werkzaam in Amsterdam
De gemeente Amsterdam financiert de Kinderen die opvallen-trainingen voor alle professionals die werken in de kinderdagopvang in Amsterdam. Per organisatie en per training kunnen zich maximaal drie medewerkers kosteloos inschrijven. Alle trainingen vinden plaats op de locatie van de Jonge Kind Academie bij ‘t Kabouterhuis aan de Amstel in Amsterdam (Amsteldijk 198). Meld je snel aan, want de trainingen zitten snel vol. Een overzicht vind je op het op het aanmeldformulier voor de trainingen. Kom regelmatig even kijken voor het actuele aanbod en nieuwe data. 

 

Informatiefilmpje

Voor wie

Voor professionals werkzaam op kinderdagverblijven en voorscholen.

Leerdoel

Een training waarin je leert problemen vroegtijdig te signaleren en signalen van opvallend gedrag bespreekbaar te maken met de ouders.

KDO Trainingen

  • Basistraining op MBO- en HBO-niveau
  • Verdiepingstraining Autisme
  • Verdiepingstraining Gedrag op de groep
  • Verdiepingstraining Gesprekken met Ouders
  • Verdiepingstraining Traumasensitief werken

Praktisch informatie

Onze aanpak is praktisch van aard; aan de hand van jouw voorbeelden worden situaties besproken en bekeken welke aanpak het beste werkt. Je krijgt handvatten mee om afwijkend gedrag te duiden en ermee om te gaan binnen je werk.

Een programma op maat

Alle trainingen kunnen in-company worden gegeven, dus volledig toegespitst op jouw specifieke organisatie of situatie. Voor kinderopvangorganisaties binnen en buiten Amsterdam. We stellen dan samen met jouw organisatie het programma op. Het kan bijvoorbeeld om een middag maar ook om twee lesdagen gaan. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Meer informatie en aanvragen offerte

Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.