Training Autismespectrumstoornis (ASS) bij jonge kinderen

Tijdens deze basistraining over autisme vergroten de deelnemers hun kennis over autismespectrumstoornis (ASS) bij jonge kinderen van 0-6 jaar. Hoe kun je het herkennen en wat is er nodig om er goed mee om te gaan?

Na het volgen van deze training ben je bekend met:

  • De kenmerken van autismespectrumstoornis bij jonge kinderen
  • DSM 5 en DC 0-5 over autismespectrumstoornis
  • Gangbare en verklaringsmodellen
  • TEACCH methode
  • Pictogrammen en andere vormen van communicatie bij ASS

Voor wie

Professionals die werken met jonge kinderen van 0-6 jaar met (vermoeden van) autisme.

Het is een interactieve en praktijkgerichte training, waarin het herkennen en benaderen van kinderen met autisme centraal staat. We kijken welke aanpak het beste werkt en hoe we problemen kunnen voorkomen.

Doel

Het doel van de training is het aanreiken van kennis over signalen van ASS en kennis over hoe te handelen bij (vermoedens van) ASS.

De lesstof wordt behandeld middels een PowerPointpresentatie. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden door de deelnemers ingebracht en besproken.

Trainingsdata

Training Autisme jonge kind oktober 2023
Dagdeel 1: 12 oktober 2023 | 09.00-13.00 uur
Dagdeel 2: 2 november 2023 | 09.00-13.00 uur
DIRECT AANMELDEN

Liever in-company? 
We kunnen deze training ook in-company organiseren. Op maat en op een moment en locatie naar wens van de opdrachtgever. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat. 

Praktische informatie

  • De training is twee dagdelen op locatie van ‘t Kabouterhuis in Amsterdam (Amsteldijk 198).
  • De kosten zijn € 285 per deelnemer.

Een training in-company en op maat

Het is ook mogelijk om deze training in-company te organiseren. De wens van de opdrachtgever staat centraal. De training kan bijvoorbeeld ook korter of juist langer of in een andere vorm. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Meer informatie en aanvragen offerte

Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.