Trainers

De trainers van de Jonge Kind Academie zijn allemaal hulpverleners met heel veel praktijkervaring. Ze hebben ieder hun eigen specialisme. We stellen ze hier graag aan je voor!

Karin Schulting

Karin Schulting is GZ-psycholoog, regiebehandelaar, EMDR en Theraplay therapeut. Ze geeft de training traumasensitief werken.

Marcia van Paassen

Werkt al bijna 20 jaar als gezinsbegeleidster bij ’t Kabouterhuis en sinds een paar jaar bij het IMH-team en geeft sinds 15 jaar verschillende trainingen aan ouders, collega’s of extern aan andere instellingen.

Nienke Tamminga

Nienke Tamminga werkt als gezinsbegeleider vooral bij mensen thuis. Daarnaast heeft zij in deze functie veel te maken met scholen en kinderopvang.  Nienke vindt het fijn om bezig te zijn op met de meest belangrijke verzorgers van jonge kinderen: ouders en medewerkers van de kinderopvang.

Raoul Frakel

Raoul Frakel is orthopedagogisch medewerker binnen MOC ’t Kabouterhuis en is als trainer gespecialiseerd in Kinderen die Opvallen.

Petra Holtkamp

Petra Holtkamp is GZ-psycholoog/IMH-specialist, Hoofdopleider bij MOC ’t Kabouterhuis en Praktijkopleider. Ze is gespecialiseerd als Hoofdocent IMH-consulenten en IMH-specialisten opleiding en docent IMH-trainingen.

Moniek Zijm

Moniek Zijm is sinds de oprichting van de Jonge Kind Academie beleidsmedewerker en all round trainer voor de Jonge Kind Academie. Daarnaast is zij werkzaam als coördinator Preventie van MOC ‘t Kabouterhuis.

Frederike Scheper

Frederike Scheper is kinder- en jeugdpsychiater en werkt bij Medisch Orthopedagogisch Centrum ’t Kabouterhuis, waar zij zich inzet voor Infant and Early Childhood Mental Health. Als kinderpsychiater werkt zij binnen een multidisciplinair team samen aan diagnostiek en behandeling van jonge kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblematiek, binnen de omgeving waarin zij opgroeien en in relatie tot hun opvoeders.

Danny Versteeg

Danny Versteeg is Jeugdzorgwerker C/ trainer en trainingsontwikkelaar bij de Jonge Kind Academie voor KDO en leerkrachttrainingen.

Petra Spuijbroek

Petra Spuijbroek is GZ psycholoog, systeemtherapeut, IMH specialist en EMDR practioner. Petra werkt als autismespecialist na meer dan 20 jaar systemisch werken met mensen met een autsimespectrumstooornis van 0 tot 80 jaar.   Ze geeft al geruime tijd opleiding en cursussen voor RINO, NSPOH en de Jonge Kind Academie.

Marianna Zijlstra

Marianna Zijlstra werkt als ambulant orthopedagogisch medewerker en komt veel op kinderdagverblijven voor coaching in de vorm van Okido en Alert4you. Daarnaast ondersteunt ze leerkrachten en kinderen binnen het regulier onderwijs in de vorm van Context en als STOP 4-7 trainer. Ze geef ook de Kinderen die Opvallen training aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Babs Knops

Babs Knops is GZ-psycholoog en PRT hoofdbehandelaar. Haar specialisatie als trainer is Pivotal Response Treatment (PRT), cognitieve gedragstherapie en IMH.

Claudia Groenendijk

Claudia Groenendijk is kinderverpleegkundige binnen het MOC ’t Kabouterhuis op de locaties West, Amstelveen en Noord. Claudia is van origine Kinder Intensive Care Verpleegkundige en heeft  veel onderwijs verzorgd voor onder andere de Amstelacademie.  Momenteel geeft zij  onderwijs over problemen rondom voeding, slapen en zindelijkheid. De focus ligt hierbij veelal op ASS problematiek.