Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.
0 of 3 Vragen completed
Vragen:
Je hebt de oefening al eerder voltooid. Daarom kun je hem niet meer opnieuw starten.
Oefening is aan het laden…
Je moet inloggen of inschrijven om de oefening te starten.
U moet eerst het volgende invullen:
0 of 3 Vragen answered correctly
Uw tijd:
De tijd is verstreken
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Behaalde punt(en): 0 of 0, (0)
0 verslag(en) in afwachting (mogelijke punt(en): 0)
De aard van vroege interacties tussen het (zeer) jonge kind en de ouder/verzorger bepaalt in hoge mate de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Infant Mental Health (IMH) staat voor het bevorderen van een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. De IMH-visie is multi- en transdisciplinair van aard. Er zijn verschillende ingangen om jonge kinderen en hun ouders te begeleiden en te behandelen. Zorgprofessionals leren in deze basistraining de IMH-kennis toe te passen in de zorg rondom het ongeboren en jonge kind en zijn/haar omgeving.
Docenten
De IMH-training is ontwikkeld onder leiding van Marja Rexwinkel en Petra Holtkamp. Samen met een team van docenten, werkzaam binnen ’t Kabouterhuis, zorgen zij voor een training die aansluit op de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Al onze docenten hebben jarenlange (behandel)ervaring met de allerjongste kinderen en hun gezinnen.
Professionals, werkzaam buiten de GGZ, die werken met jonge kinderen, hun ouders en/of zwangeren. Zoals: ouder- en kindadviseurs, medewerkers van wijkteams, het CJG, jeugdhulpverleners, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgers, jeugdartsen, kinderartsen, logopedisten, fysio- en ergotherapeuten, voedingsdeskundigen en pedagogisch coaches in de kinderopvang.
Deel 1: vrijdag 28 mei 2021 | 09-15-14.30 uur
Deel 2: vrijdag 11 juni 2021 | 09.15-14.30 uur
Deel 3: vrijdag 2 juli 2021 | 09.15-13.30 uur
De training is online. Er wordt theorie behandeld in deel 1 en 2 en in deel 3 van de training gaan de deelnemers onder begeleiding van de docenten met concrete casuïstiek uit hun eigen praktijk aan de slag. Naast de lesuren moeten deelnemers tijd reserveren voor literatuurstudie ter voorbereiding.
In deze IMH-basistraining leer je aan de hand van theorie en concrete casuïstiek de IMH-visie in te zetten bij het signaleren, screenen en het begeleiden van problemen bij jonge kinderen en hun ouders. Dit gebeurt binnen je eigen professionele mogelijkheden en die van de organisatie waarin je werkt. Je bent na afloop in staat de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in het zorgveld en in de samenwerking met ketenpartners.
Een training in-company en op maat
Het is ook mogelijk deze training in-company te organiseren. De wens van de opdrachtgever staat centraal. De training kan bijvoorbeeld ook korter of juist langer of in een andere vorm. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.
Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.
Dit antwoord zal automatisch alle punten opleveren, maar het kan beoordeeld en aangepast worden na aanlevering.
Dit antwoord zal automatisch alle punten opleveren, maar zal beoordeeld worden en mogelijk aangepast na aanlevering.
Sommige persoonlijkheidsproblematiek bij ouders brengt met zich mee dat de hulpverlener onder druk komt te staan en/of de klachtgevoeligheid groter wordt. Tijdens deze training vergroten deelnemers hun kennis over psychopathologie en persoonlijke problematiek bij ouders, waaronder:
Waarbij de volgende vragen/onderwerpen worden behandeld:
Alle professionals die werken met jonge kinderen en hun ouders, waarbij sprake is/kan zijn van psychosociale problemen.
De training duurt vier uur (dagdeel), is
in-company en voor een groep van maximaal 16 deelnemers.
Deelnemers doen kennis op van psychopathologie en kunnen de gevolgen van de ziektebeelden duiden en daardoor een professionele werkrelatie met de ouders bewerkstelligen. Daarnaast vergroot deze kennis begrip met betrekking tot complexe gezinssituaties.
Accreditatie wordt op verzoek van de opdrachtgever aangevraagd. Bijvoorbeeld bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), NIP en NVO, Kwaliteitsregister Verloskundigen KNOV, Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden / Kenniscentrum Kraamzorg, Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, Accreditatie Bureau Sociale Geneeskunde (jeugdgezondheidszorg).
Een training op maat
De wens van de opdrachtgever staat centraal. De training kan bijvoorbeeld ook korter of juist langer of in een andere vorm. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.
Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.
Dit antwoord zal automatisch alle punten opleveren, maar zal beoordeeld worden en mogelijk aangepast na aanlevering.