KDO Gemeente Amsterdam

Voor professionals werkzaam in de kinderopvang in Amsterdam

De gemeente Amsterdam financiert de Kinderen die opvallen trainingen (KDO) voor alle professionals die werken in de kinderdagopvang in Amsterdam. De KDO basistraining op MBO en HBO-niveau en diverse verdiepingstrainingen. Per organisatie en per training kunnen zich maximaal drie medewerkers kosteloos inschrijven. Meld je snel aan, want de trainingen zitten snel vol. Een overzicht vind je op het op het aanmeldformulier voor de trainingen. Kom regelmatig even kijken voor het actuele aanbod en nieuwe data. 

Voor wie

Voor professionals werkzaam op kinderdagverblijven en voorscholen in Amsterdam.

Leerdoel

De trainingen versterken vaardigheden op het gebied van signaleren, observeren en verduidelijken van opvallend gedrag bij jonge kinderen. Daarbij staan ook het voeren van gesprekken met ouders en het zoeken van en verwijzen naar gepaste ondersteuning centraal. Ook het onderwerp kindermishandeling wordt in de trainingen behandeld.

KDO Trainingen

  • Basistraining op MBO- en HBO-niveau
  • Verdiepingstraining: Communicatie- en contactproblemen
  • Verdiepingstraining: Gedrag op de groep
  • Verdiepingstraining: Gesprekken met ouders
  • Verdiepingstraining: Traumasensitief kijken

Praktisch informatie

  • Onze aanpak is praktisch van aard; aan de hand van voorbeelden worden situaties besproken en bekeken welke aanpak het beste werkt.
  • Je krijgt handvatten mee om afwijkend gedrag te duiden en ermee om te gaan binnen je werk.
  •  De KDO basistraining, KDO Gedrag op de Groep en de KDO Gesprekken met ouders zijn blended trainingen. Ter voorbereiding aan de live-training moeten de deelnemers een e-learning volgen. Je bent met deze e-learning ongeveer 1 uur kwijt. 
  • De live-trainingen zijn op locatie van ‘t Kabouterhuis in Amsterdam (Amsteldijk 198).
  • Om een verdiepingstraining te volgen moet je eerst de basistraining hebben gevolgd. 

Een programma op maat

Alle trainingen kunnen in-company worden gegeven, dus volledig toegespitst op jouw specifieke organisatie of situatie. Voor kinderopvangorganisaties binnen en buiten Amsterdam. We stellen dan samen met jouw organisatie het programma op. Het kan bijvoorbeeld om een middag maar ook om twee lesdagen gaan. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Meer informatie en aanvragen offerte

Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.