Kinderen die Opvallen (KDO)

De Kinderen die Opvallen (KDO) trainingen zijn bedoeld voor professionals die werken op kinderdagverblijven en voorscholen. De trainingen versterken vaardigheden op het gebied van signaleren, observeren en verduidelijken van opvallend gedrag bij jonge kinderen. Daarbij staan ook het voeren van gesprekken met ouders, het zoeken van en verwijzen naar gepaste ondersteuning centraal. Ook het onderwerp kindermishandeling wordt in de trainingen behandeld. Er zijn verschillende basis- en verdiepingstrainingen.

Basis- en verdiepingstrainingen

Voor wie

Voor professionals werkzaam op kinderdagverblijven en voorscholen.

Leerdoel

De trainingen versterken vaardigheden op het gebied van signaleren, observeren en verduidelijken van opvallend gedrag bij jonge kinderen. Daarbij staan ook het voeren van gesprekken met ouders en het zoeken van en verwijzen naar gepaste ondersteuning centraal. Ook het onderwerp kindermishandeling wordt in de trainingen behandeld.

Praktisch informatie

Onze aanpak is praktisch van aard; aan de hand van voorbeelden worden situaties besproken en bekeken welke aanpak het beste werkt. Je krijgt handvatten mee om afwijkend gedrag te duiden en ermee om te gaan binnen je werk.

Een programma op maat

Alle trainingen kunnen in-company worden gegeven, dus volledig toegespitst op jouw specifieke organisatie of situatie. Voor kinderopvangorganisaties binnen en buiten Amsterdam. We stellen dan samen met jouw organisatie het programma op. Het kan bijvoorbeeld om een middag maar ook om twee lesdagen gaan. Ook voor andere onderwerpen op het gebied van het jonge kind kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Meer informatie en aanvragen offerte

Vrijblijvend meer informatie of een offerte ontvangen? Het team van de Jonge Kind Academie helpt je graag. Neem telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met ons op.