Omgaan Lastig Gedrag Volwassenen

Doel van de training
In situaties waar ouders vervelend en zelfs agressief reageren, is het soms moeilijk om hierop effectief te reageren. Het stellen van grenzen en confronteren kan moeilijk zijn en veel energie kosten. Taakgerichte communicatie helpt in dergelijke situaties.

In deze training worden met een acteur situaties uit de praktijk geoefend. Het gaat tijdens deze dag vooral om leren door te doen om zo het arsenaal aan taakgerichte interventies en de persoonlijke weerbaarheid te vergroten.

Deelnemers zijn zich na afloop van de training meer bewust van hun eigen grenzen en herkennen de verschillende soorten agressie en weten hoe effectief te handelen. Ze kunnen hun grenzen effectief stellen naar ouders en herkennen “knellende” patronen vanuit de Roos van Leary en doorbreken deze. Deelnemers zijn zich bewust dat grensoverschrijdend gedrag niet “hoort bij de functie” of dat grenzen stellen onvriendelijk zou zijn.

Voor wie:
OPM, GB, LOGO, GW,  KV.
Inschrijving ook open voor KP, KJP en KA (voor deze functies deelname in eigen tijd).

Deze training is in principe verplicht voor iedereen die hem nog niet heeft gevolgd, tenzij je al beschikt over de betreffende competenties/vaardigheden. Bespreek dit met je leidinggevende. Overleg in alle gevallen je deelname met je leidinggevende.

Duur en locatie:
De training wordt gegeven bij ‘t Kabouterhuis, locatie Zuid.
De training duurt een hele dag. 

Data en tijden:
Dinsdag 18 oktober 2022, 9 – 17 uur

Trainer:
Fenno Moes

Accreditatie:
Accreditatieaanvraag is ingediend bij SKJ. 

Aanmelden:
Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Let op: alle velden zijn verplicht. Zorg dat je je eventuele registratienummer bij de hand hebt. 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.