Basistraining Het jonge kind (0-6 jaar)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Inleiding

In het vroege leven van kinderen gaat de ontwikkeling heel erg snel. Het is een periode van kwetsbaarheid maar ook van kansen. Het vormt de basis voor gezondheid en een kansrijke start op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied. Als ouder- en kindadviseur kun je een belangrijke rol spelen voor ouders en jonge kinderen, zowel op het gebied van preventie als van vroegsignalering en begeleiding wanneer er sprake is van een zorgelijke ontwikkeling.

Deze basistraining gaat over de ontwikkeling van hele jonge kinderen en de interactie met de ouders/verzorgers. De training is gestoeld op de Infant Mental Health (IMH) visie; de relatie tussen ouders/verzorgers en hun (jonge) kind staat centraal, ook wanneer problemen hoofdzakelijk hun oorsprong lijken te hebben bij het kind (zoals een ontwikkelingsstoornis) of de ouder (psychische problemen van de ouder).

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor de ouder- en kindadviseurs werkzaam in Amsterdam en die in hun werk te maken krijgen met jonge kinderen en meer kennis op willen doen over de normale ontwikkeling van het jonge kind en over de meest voorkomende ontwikkelings- en/of gedragsproblemen bij jonge kinderen.

Leerdoelen

Na afronding van deze training hebben deelnemers:

  • algemene basiskennis van de normale ontwikkeling van het jonge kind,
  • kennis over signalen van een zorgelijke ontwikkeling,
  • meer kennis over de meest voorkomende ontwikkelings- en/of gedragsproblemen bij jonge kinderen
  • handvatten hoe ouders en kinderen te begeleiden
  • kennis over waar en wanneer advies in te winnen en over verwijsmogelijkheden

Programma

De training bestaat uit een e-learning en een fysieke bijeenkomst op 8 juni 2023.

Je bevindt je nu in de online leeromgeving waar je de e-learning volgt. De e-learning is bedoeld als start van de Basistraining Het Jonge Kind (0-6jaar) en behandelt de normale ontwikkeling van jonge kinderen. Deze e-learning moet voorafgaand aan de fysieke bijeenkomst van 8 juni zijn afgerond.

Op 8 juni a.s. worden jullie vanaf 9.15 uur verwacht op Maassluisstraat 2 in Amsterdam. De training start om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Voor lunch wordt gezorgd.